Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار دانشگاهی را از«کانالاخبار دانشگاهیSNN.ir»دنبال کنید

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آزمون ارشد سال ۹۶ هم برگزار شد و مهلت انتخاب رشته برای داوطلبین مجاز به پایان رسید؛ اما برگزاری این آزمون از همان روزهای اول انتشار دفترچه اولیه، حاشیه ها و اعتراضاتی را در بر داشت. اعتراضاتی که شاید در ابتدا، شعله ور شدن آن و امتداد داشتن آن تا خرداد پیش بینی نمی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای این اعتراضات از زمانی آغاز شد که گرایش های رشته مدیریت کسب و کار و MBA با یک تغییر نام مواجه شد و دانشجویان برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد با مشکل مواجه شدند.


ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش در گفتگویی درباره برخی اصلاحات در مواد آزمون و رشته‌های امتحانی مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۶ به ویژه «رشته مدیریت اجرایی» گفت: رشته «مدیریت اجرایی» توسط شورای برنامه ریزی وزارت علوم و شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی به «مدیریت کسب و کار و امور شهری» تبدیل شده است؛ لذا داوطلبانی که قصد داشتند در رشته مدیریت اجرایی ادامه تحصیل دهند، بعد از این باید در رشته «مدیریت کسب و کار و امور شهری» ادامه تحصیل بدهند.


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: نکته این است داوطلبانی که لیسانس «مدیریت اجرایی» داشتند، باید با مواد امتحانی «مدیریت کسب و کار» در آزمون شرکت می کردند و داوطلبان نیز به این مساله معترض بودند. برای همین اعلام کردیم «مدیریت اجرایی ها» دروسی را امتحان بدهند که سال گذشته برای رشته خودشان امتحان می دادند؛ در نتیجه داوطلبان می توانند برای آزمون، دو مجموعه انتخاب کنند.

این سخنان داوطلبان متقاضی را قانع نکرد، ولی بناشد که داوطلبان همان مواد آزمونی را که سال گذشته از متقاضیان mba گرفته می شد امتحان دهند و از سال بعد، مصوبه شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم به طور کامل اجرایی شود.

با آمدن اردیبهشت ماه و برگزاری آزمون ارشد، داوطلبان سر جلسه امتحان با دو بسته امتحانی مواجه شدند و پس از اعلام نتایج اولیه، اعتراضات هم به ظرفیت و هم به تراز بندی ادامه یافت.

رئیس سازمان سنجش در این باره توضیح داد: عناوین رشته‌ها و گرایش ها توسط سازمان سنجش تصویب نمی شود، بلکه اگر رشته ای غیر از علوم انسانی باشد، علاوه بر تصویب وزارت علوم ،در شورای عالی برنامه ریزی و رشته های علوم انسانی به تصویب شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز می رسد؛ برهمین اساس مدیریت اجرایی MBA به مدیریت کسب و کار تغییر نام پیدا کرد.

وی ادامه داد: با انتشار این خبر در همان روزهای آغازین داوطلبان اعتراض داشتند و می گفتند که ما از این تغییر نام اطلاع نداشتیم و همان مواد امتحانی مدیریت اجرایی را مطالعه کردیم و حالا سازمان سنجش نیز باید از همان مواد امتحانی آزمون بگیرد؛ لذا ما با این نوع اعتراض مواجه شدیم و چون منطقی بود، بیانیه ای صادر کردیم. در همان زمان اطلاع دادیم که داوطلبین MBA همان مواد امتحانی سال گذشته و داوطلبان گرایش کسب و کار نیز همان مواد امتحانی سال گذشته را در آزمون امتحان دهند که پس از آن سازمان سنجش اقدام به تراز علمی می نماید و از طریق این تراز نمره اعلام می شود .خوشبختانه سیستم تراز سازمان سنجش این مشکل را حل کرد.

خدایی در ادامه بیان داشت: با انتشار کارنامه اولیه ازمون کارشناسی ارشد ما با چند نوع اعتراض مواجه شدیم. نوع اول افرادی بودند که دوباره به همان اعتراض قبلی بازگشته بودند و می گفتند چرا این اتفاق افتاده، حال آنکه این مسئله توسط سازمان سنجش حل شده بود. نوع دیگری از اعتراض به کاهش ظرفیت ها بود. درباره این نوع اعتراض توضیح دادیم که دو دانشگاه برتر ما یعنی دانشگاه تهران و شریف ظرفیت های خود را به دلایلی نظیر فرصت مطالعاتی اساتید و یا کمبود اساتید کاهش داده بودند که این مسئله به سازمان سنجش مربوط نمی شد و کاهش ظرفیتی از طرف این سازمان اعمال نشده بود . نوع دیگری از اعتراض به درس زبان بود که البته به حق بود، چون یک قسمتی از سوالات زبان به صورت سیستمی اشکال داشت و ما چون این مسئله را از قبل می دانستیم، سیستم را بسته و آن را ساماندهی کردیم و به داوطلبین اطلاع دادیم که روز چهارشنبه برای اعلام نتایج به سایت مراجعه کنند.



رئیس سازمان سنجش افزود: در ادامه اعتراضاتی هم وجود داشت که داوطلبین کسب و کار می گفتند حق آنها ضایع شده و داوطلبین مدیریت اجرایی نیز همین اعتراض را داشتند. البته این افراد به دنبال این بودند که ظرفیتی به آنها اختصاص داده شود، چرا که داوطلبین ریاضی و کسب و کار نزدیک به ۳۵۰۰ نفر و داوطلبین MBA نزدیک ۱۱ هزار نفر از ۱۵۵ هزار نفر شرکت کننده هستند. ما با ارائه اطلاعات در سازمان سنجش، به این افراد معترض به آنها نشان دادیم که بیشتر از یک سوم رتبه های زیر صد و ۲۰۰۰ برای آنهاست و پس از این شفافیت، آنها کاملا قانع شدند. به داوطلبین مدیریت اجرایی هم اطمینان دادیم که ما براساس روش علمی و حق حرکت می کنیم و در هیچ زمانی تراز علمی را تغییر نمی دهیم و براساس آمار و اطلاعات و کاملا عدالت محور عمل می کنیم.



وی ادامه داد: کارکرد تراز این است که نمرات غیرقابل مقایسه از لحاظ مقیاس و نوع اندازه گیری را به یک مقیاس هم سان تبدیل می کند و ما چون احساس کردیم نیاز به شفافیت بیشتر است، این اطلاعات را رسانه ای کردیم. خوشبختانه در حال حاضر همه به نوعی رسانه هستند و اطلاع رسانی انجام می شود، اما یک سری اتفاقات وجود دارد و باید اعلام کنم که ما تغییر رشته و عناوین را با موسسات کنکور هماهنگ نکرده و نخواهیم کرد. در کنار این مسئله در رشته کامپیوتر هم اعتراضاتی شده بود که چرا فناوری اطلاعات زیرمجموعه کامپیوتر قرار گرفته است.



خدایی اظهار داشت: موضوع مدیریت کسب و کار منتفی شده و از سال دیگر ما بحثی به عنوان مدیریت اجرایی را در اعتراضات نخواهیم داشت. فقط امسال استثنائا چون اطلاع رسانی نشده بود، این حق را برای داوطلبین قائل شدیم.

با انتشار گفت‌وگوی خبرگزاری دانشجو با رئیس سازمان سنجش در خصوص مشکلات پیش آمده برای داوطلبان رشته MBA، این دانشجویان با تاکید بر اینکه این مشکلات حل نشده، بیانیه ای را در این خصوص صادر کردند و با مراجعه به وزارت علوم، خواستار رسیدگی به این مشکل شدند.

جمعی از نمایندگان داوطلبان نیز با حضور در وزارت علوم، خواستار رسیدگی مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی به این اعتراض شدند.



آرش شعبانیان، داوطلب کارشناسی ارشد کسب و کار در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به تشریح اعتراض دانشجویان پرداخت و گفت: در سخنان دکتر خدایی چند ابهام وجود داشت، چرا که وی گفته بود: ابهام برطرف شده؛ حال آنکه طبق مصوبه وزارت علوم هر گونه تغییری باید یک سال قبل اعلام شود و به همین دلیل برای آزمون امسال دو نوع سوال امتحان برای پکیج مدیریت و پکیج ریاضی آماده شد و گفته شد به دلیل آنکه حذف رشته مدیریت اجرایی از یک سال اعلام عمومی نشده بود، برای اینکه دانشجویان اجرایی ضرری نبینند، هر داوطلب با همان ضرایب گرایش خود امتحان دهد و با روش های علمی ترازبندی می شود.



وی ادامه داد: این تراز علمی دچار ابهاماتی است، چرا که تعداد داوطلبین گرایش ها متفاوت است؛ داوطلبان مدیریت کسب و کار هر ساله میانگین ۳۰۰۰ نفر هستند و لیسانس مهندسی دارند و داوطلبینی قوی در ریاضی به حساب می آیند. داوطلبان مدیریت اجرایی نیز با درس ادبیات دانش و مسائل روز در امتحان حاضر می شوند و برای ما روش علمی ترازبندی مشخص نیست. چرا این مسئله شفاف سازی نمی شود؟



این داوطلب ادامه داد: در هیچ جایی سراغ نداریم که درس تئوری و ادبیات دانش روز را با ریاضی تراز کنند و اصلا چنین امکانی وجود ندارد. دکتر خدایی در مصاحبه خود گفته بود که اعتراض داوطلبان به زبان برحق بود. وقتی در این مورد اشتباه رخ می دهد، چه تضمینی وجود دارد که در ترازبندی اشتباهی رخ نداده باشد.



وی با اشاره به کاهش ظرفیت دانشگاه های برتر گفت: به ما قول داده شده که ظرفیت دانشگاه های برتر دوباره به میزان قبل بازمی گردد، اما این اتفاق نیفتاد و در دفترچه نیز قید شده که دانشگاه های برتر نمی پذیرند که کسی با زدن تست در ادبیات در صندلی دانشگاه مشغول تحصیل شود. این صندلی باید متعلق به کسی باشد که تست بیشتری از ریاضی را زده باشد.



در ادامه اعتراضات، نمایندگان داوطلبین معترض توانستند با اصغر مولایی، مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی جلسه ای داشته باشند.



یکی از این نمایندگان پس از اتمام جلسه به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: دکتر مولایی قول مساعد داد تا فردا ظرفیت دانشگاه های برتر شامل دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر و صنعتی شریف به همان ظرفیت سال گذشته بازگردد؛ ما مشکل مان را برایشان توضیح دادیم.



وی ادامه داد: ترازبندی برای این دو گرایش مشکل است و اینکه به داوطلبین گفته شده بود یا مواد آزمون درس ریاضی و یا مواد آزمون دروس اجرایی شامل تئوری، ادبیات و مسائل روز را پاسخ دهند، برای این ترازبندی مشکل ایجاد می کند. با وجود اینکه ما همچنان در این خصوص قانع نشدیم، اما با توجه به اینکه زمان انتخاب رشته فرا رسیده، تصحیح ظرفیت دانشگاه ها اولویت دارد و اگر فردا این قضیه اصلاح نشود، ما باز هم اعتراض خواهیم کرد.



در این راستا اصغر مولایی، مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی نیز در گفت‌وگویی با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خبر تصحیح ظرفیت دانشگاه های برتر را تصدیق کرد و گفت: در حال حاضر پیگیر این مسئله هستیم و برای رسیدن به این منظور با معاونین دانشگاه ها در حال رایزنی هستم تا بتوانیم ظرفیت ها را برگردانیم. این مسئله در حال حل شدن است و ما به داوطلبین قول داده ایم تا این مسئله را حل کنیم.


دانشجویان معترض که پس از اظهارات و قول های مولایی برای بازگشت ظرفیت ها به سال گذشته، از این قضیه اطمینان پیدا کرده بودند که این مسئله حل شده است، اما با اطلاع از عدم افزایش ظرفیت در دانشگاه های برتر، دوباره مقابل وزارت علوم تجمع کردند.


یکی از دانشجویان معترض در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، علت این تجمع را عدم بازگشت ظرفیت ها همچون سال گذشته اعلام کرد و گفت: هم اکنون در حدود ۵۰ نفر از معترضین مقابل وزارت علوم تجمع کرده اند.مسئولان قول دادند که دانشگاه های برتر نظیر شریف، تهران و شهید بهشتی در رشته MBA ظرفیت بیشتری را به داوطلبین اختصاص خواهند داد، اما نه تنها این قول‌ها انجام نشد، بلکه حتی به ظرفیت سال گذشته نیز بازنگشت و تعداد محدودی به ظرفیت اضافه شد.این افزایش ظرفیت مربوط به برخی دانشگاه های شهرستانهاست که از لحاظ کیفیت آموزشی به نسبت دانشگاه های برتر پایین تر هستند.با این که مجموع ظرفیت ها بیشتر شده، ولی دانشگاه های برتر مانند سال گذشته ظرفیت ندارند. به همین دلیل بنا شده نمایندگانی از این جمع معترض با مسئولین وزارت علوم جلسه ای داشته باشند.


اصغر مولایی، مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اعتراض داوطلبان mba گفت: با اعتراض داوطلبان ظرفیت افزایش پیدا کرد و این افزایش ظرفیت در دانشگاه های برتر نظیر شریف، امیرکبیر، علم وصنعت و تهران به میزان ۴۴ نفر بود.



وی تاکید کرد: این خواسته داوطلبان که ظرفیت مانند سال گذشته در دانشگاه های برتر باشد، عملی نیست؛ چرا که هر سال، دانشگاه ها مقدار متفاوتی را برای پذیرش دانشجو در رشته های مختلف اعلام می کنند.با رایزنی با دانشگاههای برتر توانستیم این ظرفیت را تا ۴۴ نفر افزایش دهیم.

با اتمام زمان انتخاب رشته، داوطلبین نیز پیگیری بیشتر ماجرا را بی فایده دانستند و پرونده این اعتراض بسته شد.


حالا، داوطلبانی که انتخاب رشته انجام دادند، منتظر آمدن شهریور و مشاهده نتایج بر روی سایت سازمان سنجش هستند؛ در این میان ، داوطلبین mba، منتظرتر و مضطرب تر از دیگران.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۲۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری

داوطلبان آزمون نیمه‌متمرکز دکتری سال ۱۴۰۳ تا فردا برای انتخاب رشته مهلت دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا کریمیان مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون دکتری تا فردا شنبه ۸ اردیبهشت مهلت دارند که با ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، انتخاب رشته خود را انجام دهند.

وی افزود: داوطلبان باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن را به صورت دقیق و کامل مطالعه و پس از آن کدرشته محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و ثبت کنند.

به گفته کریمیان، کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

کد خبر 748273

دیگر خبرها

  • امشب آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
  • مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد
  • امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری
  • داوطلبان کنکور مردادماه منتظر نتایج باشند
  • نوبت اول کنکور۱۴۰۳ به ایستگاه پایانی رسید / داوطلبان مرداد منتظر نتایج باشند
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • نوبت اول کنکور به ایستگاه پایانی رسید/ داوطلبان مردادماه منتظر نتایج باشند
  • از سختی سوالات تا داوطلبی که در جلسه حاضر شد، اما آزمون نداد!